Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, a krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.

A saját otthonukban élő 65 éven felüli, egyedül élő illetve kétszemélyes háztartásban élő egészségi állapotuk miatt rászoruló, időskorú, pszichiátriai betegek, vagy fogyatékos személyek, az önálló életvitel fenntartása melletti felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából.

A Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében biztosítani kell:

  • az ellátott személy segélyhívása esetén a gondozónőnek a helyszínen történő haladéktalan megjelenését,
  • segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges intézkedések megtételét.

A szolgáltatását a ZAVÉD Kft-vel kötött megállapodás alapján, biztonsági szakemberek és a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény gondozónői ügyeleti rendszerben biztosítják, a nap 24 órájában. A jelzőkészülék segítségével egyetlen gombnyomással riasztás küldhető, valamint kapcsolat létesíthető a diszpécserközponttal. A riasztástól számított 30 percen belül érkezik a segítség egy szociális gondozó személyében, aki elvégzi a szükséges intézkedéseket.

A jelzőkészülékhez tartozik egy csuklóra csatolható segélyhívó karóra, vízálló és szabad mozgást biztosít lakáson belül és az udvaron. A készülék használata egyszerű, kis helyen elfér, minimális energiát fogyaszt, és a szolgáltatás idejére térítésmentesen biztosítjuk önnek.

A szolgáltatás napi  50.- Ft,- ba kerül, (de nem haladhatja meg  a jövedelem 2%-át,) a fenntartással járó további költséget az intézményünk és az Önkormányzat biztosítja. A fizetés módja: utólag, postai átutalással, (csekken), vagy készpénzben a területen illetékes gondozónőnek vagy az intézmény pénztárában.

Bővebb információért, vagy készülék igényléséért hívja a 06-30-719-72-63; illetve a 92/ 371-029  Siposné Faragó Krisztina szakmai vezetőt, vagy a településén dolgozó szociális gondozónőnek személyesen is felteheti kérdéseit.

Várjuk jelentkezésüket, hogy biztonságos, nyugodt idősellátást biztosíthassunk az Önök részére.